0
Diákok
0
Tanárok
0
Képzettségi szint

Rólunk:

Erdély közép-keleti részén, a Nyárád folyó közelében, a Régen-Nyárádszereda, Marosvásárhely-Szováta kereskedelmi utak találkozásánál fekvő Csíkfalvát 1586 óta önálló községként említik Csikfalva néven. A község területén található a római út egy része, az úgynevezett „Traianus útja”, a Jobbágyfalva – Székelymoson útvonalon.

A községből összegyűjtött népmondákban az utat „Tündér Ilona útja”-nak (Tündér Ilona Völgye) nevezik, Orbán Balázs: Székelyföld leírása című művében 1868-ból. Itt említi a szerző a létezését Nyárádszentmárton faluval és gótikus templomával együtt 1334-ből

A csíkfalvi iskola a falu központjában található, mely 1965 ben volt építve.

Az iskolaépület korszerűsítési munkái 2007-ben kezdődtek. Idén a helyi önkormányzat, részben a belgiumi Holsbeek testvérváros 10%-os támogatásával illemhelyeket építettek. 2008-ban állami és helyi pénzből sportcsarnok épült. 2009-ben a főépület könyvtárszobával és egy másik helyiséggel bővült. Ezt követően korszerűsítették a főépületet központi fűtéssel.

2019-ben befejezték egy új épület, a hosszított programmal üzemelő óvoda épületét. Jelenleg megkezdtük a Vadad faluban található iskola és óvoda épületének bővítését és korszerűsítését, Csíkfalva és Búzaháza falvakban az épületek bővítését és korszerűsítését, valamint Jobbágyfalva községben az iskola építését. Ezeket a munkákat a Nemzeti Helyi Fejlesztési Program és Csíkfalva Község helyi költségvetése finanszírozza.

Fotó galéria

Csíkfalvi Iskola